Gyermekvédelmi- és ifjúságvédelmi ügyek

Sajnos a gyermekek, fiatal felnőttek könnyedén keveredhetnek rossz társaságba.

A 14 év feletti gyermekek több, mint 30%-a dohányzik. A 16 évesek kb. 60%-a fogyaszt rendszeresen alkoholt. Hiába a szigorúnak tűnő ifjúságvédelmi szabályozás, mely szerint nem adnak sehol alkoholt és dohányárut 18 éven aluli személyeknek, a tinédzserek játszi könnyedséggel intézik el, hogy hozzájussanak. A 16 éveseknek mindig akad egy 18 éves barátja, aki tud venni alkoholt és dohányárut, így nem nehéz hozzájutniuk.

Statisztikák szerint a középiskolások 20%-a próbált már ki valamilyen illegális drogot is. Sajnos droghoz jutni is egyre könnyebb.

Ráadásul míg régebben a fiúknál lényegesen nagyobb volt azok aránya, aki iszik, dohányzik, vagy drogozik, sajnos mára a lányok nagyon jól felzárkóztak hozzájuk.

Sokszor előfordul az is, hogy egyáltalán nem a megfelelő partnerba lesz szerelmes egy tinédzser, és ez is számos problémát magával hordozhat.

Természetesen a legjobb itt is a megelőzés: beszéljenek őszintén a gyermekükkel, és mutassanak példát. Ha mégis megtörténik a baj, sokat segíthet egy profi magánnyomozó iroda.

gyermekvédelem

Mikor kell gyanakodni?

  • Ha eltűnik a lakásból ékszer, készpénz
  • Ha nem engedi be Önt már a szobájába
  • Ha valamit titkol, dugdos
  • Fogyás, étvágytalanság, személyiségváltozás esetén
  • Ha egyre kevesebbet van otthon, és úgy tűnik, nem is mond igazat, hogy hova megy

Hogyan segíthet a magánnyomozó?

A bizonytalanság, a gyanú az, mely felőröl mindenkit. Ráadásul ameddig a szülő nem biztos valamiben, addig tehetetlen is. Professzionálisan kiképzett csapatunk képes kideríteni, hogy gyermek mikor hol jár, mit csinál, kik a barátai, kivel jár, dohányzik és alkoholizál-e vagy sem, esetleg használ-e drogokat. Ezekről dokumentációk is készülnek. Ha kiderül, hogy tényleg baj van, tudunk ajánlani olyan pszichológus, pszichiáter szakembert is, aki tud segíteni a továbbiakban.

Ne éljen tovább bizonytalanságban, tudja meg, mit csinál gyermeke! Hívjon minket most a +36 20 338 73 51 telefonszámon, vagy írjon nekünk! Minden hozzánk beérkező üzenetet maximális diszkrécióval kezelünk. Ne féljen megosztani velünk problémáját!


ajánlatot kérek

Magyar Detektív SzövetségIKDAEIABILinkedInfacebooktwitterblogspot