Gyermekvédelmi- és ifjúságvédelmi ügyek

Sajnos a gyermekek, fiatal felnőttek könnyedén keveredhetnek rossz társaságba.

A 14 év feletti gyermekek több, mint 30%-a dohányzik. A 16 évesek kb. 60%-a fogyaszt rendszeresen alkoholt. Hiába a szigorúnak tűnő ifjúságvédelmi szabályozás, mely szerint nem adnak sehol alkoholt és dohányárut 18 éven aluli személyeknek, a tinédzserek játszi könnyedséggel intézik el, hogy hozzájussanak. A 16 éveseknek mindig akad egy 18 éves barátja, aki tud venni alkoholt és dohányárut, így nem nehéz hozzájutniuk.

Statisztikák szerint a középiskolások 20%-a próbált már ki valamilyen illegális drogot is. Sajnos droghoz jutni is egyre könnyebb.

Ráadásul míg régebben a fiúknál lényegesen nagyobb volt azok aránya, aki iszik, dohányzik, vagy drogozik, sajnos mára a lányok nagyon jól felzárkóztak hozzájuk.

Sokszor előfordul az is, hogy egyáltalán nem a megfelelő partnerba lesz szerelmes egy tinédzser, és ez is számos problémát magával hordozhat.

Természetesen a legjobb itt is a megelőzés: beszéljenek őszintén a gyermekükkel, és mutassanak példát. Ha mégis megtörténik a baj, sokat segíthet egy profi magánnyomozó iroda.

gyermekvédelem

Mikor kell gyanakodni?

  • Ha eltűnik a lakásból ékszer, készpénz
  • Ha nem engedi be Önt már a szobájába
  • Ha valamit titkol, dugdos
  • Fogyás, étvágytalanság, személyiségváltozás esetén
  • Ha egyre kevesebbet van otthon, és úgy tűnik, nem is mond igazat, hogy hova megy

Hogyan segíthet a magánnyomozó?

A bizonytalanság, a gyanú az, mely felőröl mindenkit. Ráadásul ameddig a szülő nem biztos valamiben, addig tehetetlen is. Professzionálisan kiképzett csapatunk képes kideríteni, hogy gyermek mikor hol jár, mit csinál, kik a barátai, kivel jár, dohányzik és alkoholizál-e vagy sem, esetleg használ-e drogokat. Ezekről dokumentációk is készülnek. Ha kiderül, hogy tényleg baj van, tudunk ajánlani olyan pszichológus, pszichiáter szakembert is, aki tud segíteni a továbbiakban.

Ne éljen tovább bizonytalanságban, tudja meg, mit csinál gyermeke! Hívjon minket most a +36 20 338 73 51 telefonszámon, vagy írjon nekünk! Minden hozzánk beérkező üzenetet maximális diszkrécióval kezelünk. Ne féljen megosztani velünk problémáját!


ajánlatot kérek

Magyar Detektív Szövetség Council of International Investigators AEI ABI WAD LinkedIn facebook twitter blogspot