Megcsalás kiderítése

Számos esetben bíztak meg minket annak kiderítésével, hogy valóban történt-e párkapcsolati hűtlenség. Sajnos ez a gyanú sokszor be is igazolódott. Mindenesetre a bizonytalanság hosszú távon csakúgy aláássa a kapcsolatot! jobb minél hamarabb tiszta vizet önteni a pohárba.

Sokan - a külföldi filmek hatására - úgy vélik, a magánnyomozó egy szál maga (legfeljebb egy segítővel) lopakodik a megfigyelt személy után, és nem is kell semmi más a sikerhez, mint jó megfigyelőképesség és éberség.

Az igazság azonban az, hogy a megfigyelés csapatmunka. Több ember összehangolt munkáját kívánja meg, és ezért az egyik legköltségesebb szolgáltatás a magánnyomozás eszköztárában. Ugyanakkor a bizonyosság megszerzésének szinte ez az egyetlen lehetséges útja. Általános tapasztalatok szerint nők és férfiak egyaránt igénybe veszik ezt a szolgáltatást, bár a nők kicsivel gyakrabban: 60-40%-os az arány a nők javára.

megcsalás kiderítése

Mikor érdemes gyanakodni, hogy megcsalja a párja?

  • Ha megváltozik a viselkedése: hirtelen új szokásokat vesz fel, és gyanúsan sok időt tölt távol
  • Ha ideges lesz az olyan kérdésektől, hogy mit csinálunk este, vagy hánykor érsz haza
  • Ha hirtelen új hobbikkal és/vagy rengeteg túlórával kell töltenie az idejét
  • Ha véletlenül sem adja az Ön kezébe a telefonját, vagy nem ülhet le a laptopjához
  • Ha gyakran veszekedést provokál, így okot kreál, hogy elmenjen otthonról
  • Ha figyelmetlenné válik Önnel, keveset beszélget már Önnel, sokkal ritkábban hívja telefonon, hidegen és kimérten viselkedik Önnel
  • Ha elkezdi Önt kritizálni még olyan dolgokért is, mellyel korábban semmi problémája nem volt

Persze a fentieken kívül még számos jele lehet annak, hogy megcsalja Önt. Ilyenkor nem biztos, hogy a legjobb ötlet egy magánakcióba kezdeni. Előfordulhat, hogy párja mégsem csalja meg Önt, és ha ennek ellenére gyanakodott - sőt, még nyomozott is utána - könnyen magára haragíthatja a partnerét.  Ez számos konfliktus forrása lehet a későbbiek során is.

A megcsalási ügy dokumentálása

megcsalási ügy dokumentálásaA megfigyelés alapkövetelménye a részletekbe menő és nagyon pontos időmegjelölésekkel bíró „naplózása” a történteknek. Ezért a megfigyelésről készített jelentéseknek pontosan és részletesen tartalmaznia kell minden mozzanatot. Összhangban kell lennie a dokumentációkkal - függetlenül attól, hogy a megbízó a későbbiek folyamán mi módon kívánja felhasználni az elkészült anyagot.

Néhány ügyfél szeretne mindenről szinte azonnal értesülni. Ez egyrészt nem kivitelezhető, másrészt veszélyeket is hordoz magában az akció későbbi sikerességét is negatívan befolyásolhatja.

A feladat kudarcba is fulladhat. Lehetetlenné vagy nagyon nehézzé válhat a megfigyelés végrehajtása, ha a megbízó „elárulja” magát, és a részeredmények alapján nekitámad a párjának, vagy számon kéri és szembesíti a hazugságaival. Hiszen ebben az esetben a férj/feleség esetleg tudni fogja, hogy egy ideig nem „rosszalkodhat”.

Miért bízza ránk a megfigyelést?

Mi tudjuk, hogyan kell egy ilyen ügyet maximálisan diszkréten kezelni és megoldani. Sok éves tapasztalatunk révén felderítő tevékenységünkkel képesek vagyunk segítséget nyújtani a felesleges házassági és párkapcsolati konfliktusok kialakulásának megakadályozásához, illetve a már alaposnak tűnő gyanú megerősítéséhez és dokumentálásához, vagy annak kizárásához. Ezek a dokumentációk akár egy bírósági perben is felhasználhatóak. Amennyiben pedig kizártuk a megcsalást, a másik félnek nem kell tudnia arról, hogy Ön magánnyomozót fogadott.

Mit ne tegyen?

A legfontosabb szabály egy kapcsolaton belül az őszinteség. Legelőször mindenkinek azt ajánlom, hogy próbálja tisztázni a kedvesével a felmerült gyanút. Ha ez nem vezet eredményre, s a kétségek fennmaradtak, akkor érdemes szakemberhez fordulni.
Amit semmiképpen nem javaslok, hogy Ön kezdjen el „nyomozni”.  A„lebukás” további feszültségekhez és visszafordíthatatlan folyamatok elindulásához vezethet, illetve nehezebbé és költségesebbé teszi a szakemberek későbbi bizonyítási munkáját.

Ha Önt is nyomasztja, hogy esetleg megcsalja a párja, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 20 33 87 351 telefonszámon. Ne feledje, hogy nálunk még az előzetes árajánlat kérésnél elhangzottak is minden esetben köztünk maradnak, akár történik megállapodás, akár nem!

Izgalmas esettanulmányok praxisunkból

A nők rafináltabbak?

A nők is félrelépnek. Ez tény, néha azonban nehezebb a tettenérés, hiszen előfordulhat, hogy igazat mondanak…. Úgy nagy vonalakban, csak a körülmények csúsznak kicsit félre…

„ Egy vidéki úr arra kért minket, hogy a Budapesten, egy konferencián tartózkodó feleségéről derítsük ki, hogy valóban ott tölti-e az idejét vagy sem. Nos, tökéletesen igaz volt az otthon előadott történet: a hölgy valóban Budapesten, valóban konferencián volt. Aktívan részt is vett az előadásokon, végezte a munkáját, csak éppen az éjjelét közös szobában töltötte az egyik kollégájával, majd kézen fogva sétált le az úrral a reggelihez. Annyira biztos volt abban, hogy az „igazság”, a valós konferencia eltakar mindent, hogy apró részletekre már nem figyelt oda…”

Távkapcsolat a bizalmatlanság jegyében

Nagyon sokszor a távolság szüli meg a féltést….. hiszen nem lehet ott vele, nem tudja érezni a másik figyelmét és szeretetét és ettől esetleg beindul az agy…. Esetleg az utolsó találkozáskor sarjadt ki a gyanú, de a távolság miatt nehéz a másik szemmel tartása.

Ilyenkor szokott érkezni a felkérés-jobbára a tengeren túlról, hogy a távollévő helyett kövessék már nyomon partnerének néhány napját.

Persze lehet az a néhány nap, esetleg csak azt bizonyítja, hogy a megfigyelt személy éppen akkor nem járt tilosban…. Hiszen olykor a szerencse is szükséges kelléke a sikernek. Hogy éppen úgy és akkor történjen olyan, ami igazolná a gyanút… bár a megbízók a lelkük mélyén mindig abban reménykednek, hogy a gyanú nem bizonyosodik be.

Amikor nem csak a hűtlenségre derül fény

„Egy hölgy fordult hozzánk azzal, hogy úgy véli, párjának van valakije. Volt is…. a saját könyvelőjük, aki közel húsz évvel volt fiatalabb a megbízónál, és az ügy kirobbanásakor éppen a harmadik hónapban járt a férj gyermekével…. Ám emellett azt is a nyomozóink segítségével tudta meg a megbízó, hogy férjének nem egy cége van, hanem tulajdonképpen egy kisebb vállalatbirodalom tulajdonosa, jóval nagyobb felhalmozott vagyonnal, mint amit felé valaha is beismert….”

Internetes csalfaság?

Egyre gyakoribb a társ vagy partnerkeresés a net segítségével. Az internet azonban – és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni! - „melegágya” lehet a szélhámosságnak.

„Egy fiatal hölgy éppen egy netes „szédelgő” markába került, és amikor először merült fel benne a gyanú, már több millió forinttól szabadította meg a hódoló. A hölgy azonban először csak azzal keresett meg minket, hogy szeretné tudni, rajta kívül valóban nincs senki más a fiatal pasi életében. Hát akadt még hölgy rajta kívül is! Mint kiderítettük a férfi élethivatásaként űzte a jómódú hölgyek becserkészését és kifosztását.”

Ha Ön is arra gyanakszik, hogy megcsalja párja, hívjon minket most a +36 20 33 87 351 telefon számon! Minden telefonhívást és üzenetet maximális diszkrécióval kezelünk.

ajánlatot kérek

Magyar Detektív Szövetség Council of International Investigators AEI ABI WAD LinkedIn facebook twitter blogspot