Magánnyomozó GYIK

 • Hogyan válasszak magánnyomozót?

  Ha az interneten böngész, nincs egyszerű dolga. A kínálat óriási, és könnyű benne elveszni. Sokan a Google első oldalánál tovább sem lépnek. Mások épp a legolcsóbbat, vagy a legszimpatikusabbat keresik. Fontos, hogy rendelkezzen a megfelelő és érvényes rendőrhatósági engedéllyel (licence-el), biztosítással, a szükséges vállalkozói, cégbejegyzési regisztrációval, irodával és tagsági viszonnyal valamilyen hazai, vagy nemzetközi detektív, vagy magánnyomozó szövetségben.
  Ezen felül legyen megfelelő nyomozói (rendőri /titkosszolgálati) szakmai tapasztalata és múltja. Nagyon fontos az is, hogy rendelkezzen magánnyomozói tapasztalattal az adott ügy vonatkozásában.
  Egy magánnyomozónak fel kell hívnia a figyelmet a megvalósíthatóság és siker, valamint a nyomozás esetleges eredménytelenségének lehetőségeire és feltételeire. Árajánlatában korrekt és részletezett pénzügyi tételek vannak a díjakról, költségekről, és munkákról, és előleget csak különösen kirívó esetben kér.
 • Mennyibe kerül nekem egy magánnyomozó (csapat)?

  A díjkalkuláció mindenképpen óradíj alapján történik. Attól is függ, hogy egy adott nyomozáshoz hány ügynök szükséges. A díj attól is függ, hogy mennyit kell utazni az ügy felderítése során. Épp ezért minden esetben egyedi árajánlatot adunk, ingyenes konzultációval, így nincs vesztenivalója, kérjen bátran árajánlatot! Minden üzenetet diszkréten és bizalmasan kezelünk akkor is, ha végül nem történik megállapodás.
 • Mit tud tenni egy magánnyomozó ügynökség, amit én nem?

  Egy magánnyomozó ügynökségnek rendkívül modern technológia és rengeteg speciális adatbázis áll rendelkezésre. Nyilvánvalóan nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ügynökeink rendkívül komoly kiképzést kaptak, még speciális területeken is, mint pl. a megfigyelés. Emellett sok éves, néhány ügynökünknek több mint 20 éves tapasztalata is van a háta mögött. Ügynökeink mindemellett rendkívül kreatívak, így a rögtönzött, spontán helyzetekben is képesek hatékonyan cselekedni. Könnyűnek tűnhet követni valakit, és néhány fotót készíteni róla, de egyedül ez kivitelezhetetlen, pillanatok alatt le fog bukni.

  A megfigyelés egy csapatmunka. Például ha a gyanúsított leparkol, egyáltalán nincs rá garancia, hogy Ön is talál ott azonnal parkolóhelyet, vagy épp arra, hogy nem vált pirosra a lámpa, mikor Ön ér oda. Ezért a figyelést minimum 2-3 autóval és  4-6 ügynökkel történik.

 • Már voltam a rendőrségen. Mehetek ettől még Önökhöz is?

  Természetesen. Egy rendőr sokkal leterheltebb, mint egy magánnyomozó. Egy magánnyomozó csak az Ön ügyére fog koncentrálni, egy rendőrnek egyszerre több ügye és feladata is van, sajnos a rendőrség rendkívül leterhelt Magyarországon. Sok olyan ügyünk volt már, amit a rendőrséggel együtt oldottunk meg.
 • Honnan tudhatom, hogy a magánnyomozó ténylegesen dolgozik az ügyemen?

  A nyomozások során mindent dokumentálunk. Részletesen tájékoztatjuk Önt az ügy menetéről, és ha az ügy megkívánja, fotókkal, videókkal is dokumentáljuk a felderített tényeket.
 • Lehallgathatnak-e a magánnyomozók telefonhívásokat?

  NEM! Sem erre, sem a híváslista lekérésére nincs lehetőségünk jogilag, így soha nem is teszünk ilyet. Ez egyébként is illegális, tehát ha valaki még is megteszi, a bíróságon soha nem használhatja fel, kivétel, ha szeretné, hogy utána ő legyen a bíróságon a vádlott. Szerencsére elegendő eszköz áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezen módszer nélkül is felgöngyölítsük az ügyeket.

 


Ha Önnek olyan kérdése van, melyre a fentiekből nem kapott választ, kérjük, hívjon minket a +36 20 338 7351 telefonszámon, vagy küldjön üzenetet!

Magyar Detektív Szövetség Council of International Investigators AEI ABI WAD LinkedIn facebook twitter blogspot