Figyelés

A figyelés a bizalmas, titkos információszerzés leghatékonyabb formája. Magyarországon kizárólag a Nemzetbiztonsági Szolgálatnál van erre képzés, melynek elméleti és nagyon költséges gyakorlati része is van. Mielőtt magánnyomozó ügynökséget választana ilyen szolgáltatásra, mindenképpen tájékozódjon, hogy a megfigyelést végzők rendelkeznek-e a megfelelő szakképzettséggel és gyakorlati tapasztalattal, mert a magánnyomozók legnagyobb része nem kapott erre kiképzést és nincs gyakorlatuk sem. Külföldön, főleg a tengerentúlon, ez külön szakmának is minősül, egyedi licenszet adnak rá, annyira speciális tevékenység.

Bár meglehetősen drága szolgáltatás, a legpontosabb,és legmegbízhatóbb információt kapjuk, ha jó szakember végzi el.

figyelés

Hogyan zajlik a megfigyelés?

A megfigyelésről, illetve a figyelésről sokaknak Magnum vagy más tévésorozatok magánnyomozó figurái ugranak be, akik egymagukban követik a gyanúsítottat az autójukkal, és fényképeznek, amikor megállnak. A gyakorlatban ez teljesen működésképtelen. Ez inkább tekinthető követésnek mint figyelésnek.
Gondoljon csak bele! Bizonyára Önnek is gyanús lenne, ha ugyanazon autó hosszabb ideig követné Önt. Egyáltalán nincs rá garancia, hogy az autóval majd egy olyan helyen parkol le, ahol rögtön Önnek is akad egy parkoló. Könnyedén beragadhat egy piros lámpánál is, miközben a gyanúsított már el is tűnt a szeme elől. Szóval ez csapatmunka a javából!

Nagyon fontos, hogy a figyelést jól kiképzett szakemberek végezzék. Egyébként könnyen megtörténhet, hogy elvesztik a megfigyeltet, és ilyenkor potyára fizeti az ügyfél a magánnyomozó idejét. Vagy az akció átcsap üldözésbe, aminek szintén kínos következményei lehetnek. Az is kiderülhet, hogy figyelteti valaki a gyanúsítottat.

Mi szükséges a figyeléshez?

Kitűnő, összehangolt csapat

A figyelés nagy koncentrációt, fegyelmezettséget, kreativitást és összeszokottságot kíván a végrehajtóktól. Számos körülmény határozza meg azt, hogy a figyelőcsoport tagjai közé kik kerülnek. Függ a feladattól, a figyelt személy várható mozgásától, feltételezett tevékenységétől és ismert kapcsolati rendszerétől is.

Modern technika

Ahhoz, hogy minden rendben menjen, elengedhetetlen a megfelelő technikai háttér, a mi felszereltségünk a legmodernebb eszközökből áll!

Maximális diszkréció

A szakszerűség mellett elsődleges szempontnak tekintjük a diszkréciót, a titkosság megőrzését!

További információk a megfigyelésről

A szakszerű figyelés nem azonos a követéssel. A különböző nyomkövető technikai eszközök, mint például a GPS, sajnos nem pótolják az emberi cselekvést és ráfordítást, csupán kiváló segédeszközei lehetnek a professzionális megfigyelésnek. Ezek az eszközök csak a jármű mozgását és helyét tudják követni és rögzíteni, de a megfigyelt személy tevékenységéről – különösképpen a jármű elhagyását követően - nem szolgáltat információt, adatot. Ugyancsak nem képes megfelelő bizonyítékokat szolgáltatni, így a figyelés nem éri el valódi célját.

A megfigyelés eredményéről részletes, ún. Figyelési Jelentést készítünk, amelyhez mellékeljük a különböző dokumentációkat – fotó-, videofelvételeket – illetve más adatokat. Emiatt is jelenthetjük ki, hogy a megfigyelés mindig rendkívül pontos információkat ad.

Ha úgy érzi, erre a szolgáltatásra lenne szüksége hívjon minket a +36 20 33 87 351 telefonszámon most, és segítünk! Már az ajánlatkérést is minden esetben maximális diszkrécióval kezeljük, függetlenül attól, hogy végül lesz-e belőle rendelés!

ajánlatot kérek

Magyar Detektív Szövetség Council of International Investigators AEI ABI WAD LinkedIn facebook twitter blogspot